Wrzucanie linków do postów Prosiłbym o wklejanie linków jako kody ( tag Code).
Chodzi o to, aby "fizycznie" link nie był linkem
Uniemożliwi to również niezalogowanym dostęp do linków.
pyt. Czy Wasze forum działa legalnie?
odp. Tak. Na naszym forum udostępniamy jedynie linki do kopii zapasowych oprogramowania na telefony komórkowe.
Prawo polskie zabrania przechowywania, na nośniku danych, komercyjnych aplikacji dłużej niż 24h.
pyt. Co to jest Symbian?
odp. Symbian jest systemem operacyjnym przeznaczonym dla urządzeń mobilnych, rozszerza on zakres możliwości telefonów komórkowych. Dla rządnych wiedzy polecam dwa artykuły na portalu SymbianOS: Co to jest Symbian? i Historia Symbiana
pyt. Czy na zwykłym telefonie istnieje możliwość zainstalowania Symbiana?
odp. Nie.
pyt. Co to znaczy S60, S80, UIQ?
odp. Są to oznaczenia interfejsów graficznych systemu Symbian. Jeśli chodzi o aplikacje na w/w interfejsy to nie są one kompatybilne. To oznacza, że nie ma możliwości zainstalowania aplikacji UIQ na S60.
pyt. Jaką edycję interfejsu posiadam w swoim urządzeniu? S60 v1, v2 czy v3? Jaki mam procesor? Ile ramu?
odp. Polecam zajrzeć w aktualne zestawienie telefonów na stronie S60.pl -> http://s60.pl/zestawienie.htm
pyt. Czy różne edycje S60 są ze sobą kompatybilne pod względem oprogramowania?
odp. I tak i nie. S60 v1 oraz v2 są ze sobą kompatybilne, aplikacje dla v1 powinny w większości działać na v2, jednak nie zadziała to w przeciwną stronę ponieważ telefony oparte na S60 v2 mają lepsze parametry. S60 v3 nie jest kompatybilne ze starszymi edycjami, to samo w przypadku S60 v5.
pyt. Co to jest Feature Pack (FP)? Mam go w telefonie? I czy można go zainstalować?
odp. Są to nowości wprowadzone w danej edycji systemu. S60 v2 posiada FP1 - SymbianOS 7.0s, FP2 SymbianOS 8.0a i FP3 Symbian OS 8.1a (więcej)
S60 v3 posiada FP1 - Symbian OS 9.2, FP2 - Symbian OS 9.3 (więcej). Nie ma możliwości "doinstalowania" FP na swoim telefonie.
pyt. Jaką rozdzielczość ekranu mam w swoim telefonie? Bo nie wiem jakie gry java instalować.
odp. Znowu skieruję Was do zestawienia S60 -> http://s60.pl/zestawienie.htm
pyt. Nie działa mi gra na moim telefonie! Co mam zrobić?
odp. Powodów może być tysiąc. Pytajcie w dziale pt. "Pomoc w Uruchomieniu Gry lub Aplikacji".
pyt. O co chodzi z rozszerzeniami sis, sisx, jar?
odp. sis i sisx są to aplikacje napisane specjalnie dla Symbiana. sisx tylko dla S60 v3. jar to aplikacje pisane w javie którą obsługuję większość telefonów na rynku.
pyt. Mam telefon oparty na S60 v3 i v5. Czy mogę grać na nich w gry z platformy N-Gage 1?
odp. Nie.
pyt. Czy platforma N-Gage 2.0 jest przeznaczona wyłącznie dla S60 v3 i v5?
odp. Tak.
odp. Czemu na moim telefonie z S60 v2 nie działają mi gry N-Gage 1?
odp. Modele telefonów na których możliwe jest uruchomienie gier n-gage 1:
OS 6.1
n-gage, n-gage QD, SX1 (nie działa color fix)
OS 7 (nie działa color fix)
Nokia 3230, 6600, 6620, 6260, 6670, 7610
OS 8:
6630, 6680, 6681
OS 8.1:
N70, N72, N90.
Poza tym Nasz użytkownik napisał przydatny poradnik CLICK
pyt. Nie działa link do gry!
pyt. Proszę kliknąć na przycisk "Re-Up Linka" pod danym postem, jego autor zostanie poinformowany na PW o niedziałającym linku. W przypadku braku reakcji na zgłoszenie można skorzystać z tego tematu KLIK
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum